Δημιουργίες με έμφαση στα τοπικά προϊόντα από τους CHEF στην 24η Ανθοέκθεση Έδεσσας

Η παρουσία των Chef της Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας συνοδεύθηκε από γαστριμαργικές δημιουργίες με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και συνταγές της περιοχής. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο και Ντάλλη Λάζαρο, οι σπουδαστές αρχιμάγειρες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες κόσμου που τους επισκέφθηκαν στην 24η Ανθοέκθεση του Δήμου Έδεσσας στην περιοχή των Καταρρακτών. Οι περισσότερες από 200 μερίδες που μοιράσθηκαν ανέβασαν ιδιαίτερα υψηλά τον πήχη δυσκολίας της βιωματικής αυτής εκπαίδευσης για τους μαθητευόμενους αρχιμάγειρες.

Η γευστική πρόταση των Chef της Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας περιελάμβανε:
Ζυμαρικό βρασμένο σε ζωμό καλέντουλα, σερβιρισμένο με κρέμα φέτας Π.Ο.Π Έδεσσας και βρώσιμα λουλούδια της περιοχής. Η σάλτσα περιελάμβανε βιολογικά λαχανικά και καπνιστό χοιρινό επίσης από την περιοχή της Έδεσσας. Η μερίδα συνοδεύονταν από πράσινη δροσερή σαλάτα με πλιγούρι, φρέσκα βιολογικά μυρωδικά από τοπικούς παραγωγούς, φυλλώδη λαχανικά και dressing από κεράσι Εδέσσης!

Την εκδήλωση τίμησε από τον Δήμο Έδεσσας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ισότητας των Φύλων κ. Λαζάρου Ελένη.

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Έδεσσας αποδίδει τα εύσημα σε όλους τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές τους για την διεκπεραίωση της πολύ απαιτητικής αυτής κοινωνικής εκδήλωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση