Οι ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ στο τμήμα “Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας”

Οι σπουδαστές της ειδικότητας “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ/ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ” της Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας, στα πλαίσια των μαθημάτων “Φυτοπροστασία ΙΙΙ” και “Πρακτική εφαρμογή στην Ειδικότητα”, επισκέφτηκαν την Τρίτη 26-3-2024, το Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων. Οι σπουδαστές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, τους πειραματικούς οπωρώνες και τα δικτυοκήπια του Ινστιτούτου και ενημερώθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Καζαντζή για τις δράσεις και την έρευνα που διεξάγεται.
Μέσω της έρευνας παράγεται και μεταφέρεται γνώση για την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής και την επίλυση επίκαιρων αγροτικών προβλημάτων. Κύριος στόχος είναι η διατήρηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των φυτογενετικών πόρων καθώς και η δημιουργία – προώθηση νέων ποικιλιών και ειδών με βελτιωμένη απόδοση, ποιότητα και προσαρμοστικότητα. Επιπλέον, η έρευνα αφορά σε σύγχρονα συστήματα καλλιέργειας με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής, την βέλτιστη αξιοποίηση των εισροών, με γνώμονα τη μείωση του κόστους παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τα στελέχη του τμήματος Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας για την άψογη φιλοξενία και την λεπτομερή ενημέρωση, καθώς και την εκπαιδεύτρια κ. Ε. Βερικούκη, για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Αφήστε μια απάντηση