Καλλιτεχνικές εξορμήσεις των ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Ιδιαίτερα ενεργό ήταν τις τελευταίες ημέρες του εξαμήνου το τμήμα “ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Οι σπουδαστές επισκέφτηκαν αρχικά το ξενοδοχείο “Leventis Art Suites” στην Παναγίτσα Έδεσσας, όπου και ξεναγήθηκαν στους φιλοτεχνημένους χώρους του και στο μουσείο φωτογραφικών μηχανών και λοιπού φωτογραφικού εξοπλισμού. Στους πανέμορφους αυτούς χώρους οι “οικοδεσπότες”, κ. Νίκος και Κώστας Λεβέντης, έδωσαν την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να δουν από κοντά περισσότερα από 2.000 εκθέματα.
Ακολούθως, την Παρασκευή 26/1/2024 επισκέφτηκαν την φετινή “Photobiennale” στην Θεσσαλονίκη, όπου και ξεναγήθηκαν σε πέντε (5) διαφορετικές εκθέσεις έργων: οι δύο πρώτες στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) ενός εκ των πρωτοπόρων της τέχνης της φωτογραφίας, Man Ray, και στη μόνιμη έκθεση έργων του ζωγράφου Solomon Nikritin, ενός εκ των εκπροσώπων του ρεύματος της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την κεντρική έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης με τίτλο “Το φάντασμα του λαού”, ενώ η ολοήμερη επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MOMus) στις ατομικές εκθέσεις των: Βίκη Γεωργίου, Βαγγέλη Τάτση, Lina Geoushy, Martin Parr, Amina Kadous, Emmanuel Angelicas κ.ά.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τον εκπαιδευτή κ. Κεσίσογλου Ηλία που διοργάνωσε και συντόνισε με επιτυχία τις πολυποίκιλες αυτές εκπαιδευτικές επισκέψεις χαρίζοντας πολύτιμες εμπειρίες στους σπουδαστές.

Αφήστε μια απάντηση