Εκπαιδευτικές επισκέψεις των “ΒΟΗΘΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ”

Με διαδοχικές εκπαιδευτικές επισκέψεις “έκλεισαν” τα μαθήματα του Γ’ Εξαμήνου οι σπουδαστές του τμήματος “ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” της ΣΑΕΚ Έδεσσας. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 25/1/2024 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο διαγνωστικό κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ στην Έδεσσα στα πλαίσια των μαθημάτων “Φυσική Ιατρικής Απεικόνισης-Ακτινοφυσικής” και Ακτινοτεχνολογία (Πρακτική στην Κλινική) με τον εκπαιδευτή τους κ. Μάρκου Παύλο ΠΕ Φυσικό Ιατρικής – Ακτινοφυσικό. Τους καταρτιζόμενους υποδέχθηκε το προσωπικό του κέντρου που τους ξενάγησε σε όλα τα τμήματα και μηχανήματα πυρηνικής ιατρικής, μαγνητικής τομογραφίας, αξονικής τομογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, ορθοπαντογραφίας, μαστογραφίας. Οι τεχνολόγοι – ακτινολόγοι του κέντρου κ. Παναγιώτου και κ. Αποστολίδης ενημέρωσαν τους σπουδαστές για τις διαδικασίες και λειτουργίες και για τις εξετάσεις που εκτελούνται στο κέντρο και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Την Παρασκευή 26/1/2024 επισκέφθηκαν την Ιατρική Διάγνωση & Πρόληψη Αλμπωπίας στην πόλη της Αριδαίας. Τους καταρτιζόμενους υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες του κέντρου κ. Αμερσούλα Τσιροπούλου – Τεκνίδου και ο κ. Δημήτριος Τσιρόπουλος. Στους σπουδαστές έγινε επίδειξη των σύγχρονων συστημάτων και εξετάσεων μέτρησης οστικής πυκνότητας DXA για πρόληψη και διάγνωση οστεοπενίας και οστεοπόρωσης και ψηφιακής μαστογραφίας χαμηλής δόσης ακτινοβολίας.

Αφήστε μια απάντηση