Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ομάδα παραγωγών Βεγορίτιδας “AS VORAS”

Την Παρασκευή 24-11-2023 τα τμήματα των ειδικοτήτων «Τεχνικός Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας» & «Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων» του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Έδεσσας, επισκέφτηκαν την Ομάδα Παραγωγών Βεγορίτιδας “AS VORAS” https://as-voras.com/ta-proionta-mas/kerasia/.
Η Ομάδα Παραγωγών καλλιεργεί και διαθέτει απ’ ευθείας μήλα και κεράσια ανώτερης ποιότητας τα οποία τυποποιεί σε συσκευαστήριο με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα εδάφη και το μικροκλίμα της περιοχής παρέχουν την δυνατότητα για παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας.
Οι ερωτήσεις των σπουδαστών είχαν ως επίκεντρο τις διαδικασίες τυποποίησης, συντήρησης και διάθεσης των μήλων τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα σε ψυκτικούς θαλάμους κλασσικής και ελεγχόμενης ατμόσφαιρας. Ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για τη μέθοδο συντήρησης με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, για τις ποιοτικές κατηγορίες των μήλων που προορίζονται αποκλειστικά για εξαγωγή και για τις πιστοποιήσεις που πρέπει να διαθέτει ο συνεταιρισμός ώστε να διαθέτει τα προϊόντα του.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για τη θερμή υποδοχή και για τις κατατοπιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των σπουδαστών και τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ Έδεσσας, Γεωπόνο κ. Μαρνασίδη Συμεών, για την οργάνωση της εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση