Οι ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ γνωρίζουν την κομποστοποίηση στην επιχείρηση “BIOSOLIDS”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/10/23 η εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας στη μονάδα κομποστοποίησης BIOSOLIDS στη Σκύδρα Πέλλας, στα πλαίσια του μαθήματος “ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”. Οι σπουδαστές, συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια του τμήματος κ. Βερικούκη Ευσταθία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η επιχείρηση για να διαχειρίζεται τα οργανικά υπολείμματα με σκοπό την παραγωγή οργανοχουμικών εδαφοβελτιωτικών προϊόντων compost, έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι καταρτιζόμενοι συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της επιχείρησης για τη διαδικασία της κομποστοποίησης και αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την επιχειρηματική πρωτοβουλία, τη λειτουργία και τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η επιχείρηση.
Στη συνέχεια οι σπουδαστές, στα πλαίσια των εργαστηρίων τους, ξεκίνησαν τη διαδικασία παραγωγής κομπόστ σε οικιακό κάδο κομποστοποίησης χρησιμοποιώντας φυτικά υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου, τα οποία μέσω της κομποστοποίησης θα μετασχηματιστούν σε οργανικό λίπασμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο σχολικό κήπο.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση BIOSOLISTS για τη φιλοξενία καθώς και την εκπαιδεύτρια κ. Βερικούκη για την υλοποίηση της βιωματικής αυτής κατάρτισης.

Αφήστε μια απάντηση