Οι Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας στο 1ο Συμπόσιο Μικρασιατικής Δημιουργικής Κουζίνας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 το 1ο Συμπόσιο Δημιουργικής Μικρασιατικής Κουζίνας στο Εστιατόριο “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ” στην Παναγίτσα Έδεσσας. Στην πραγματοποίηση του ξεχωριστού αυτού Συμποσίου συμμετείχαν ενεργά οι τελειόφοιτοι σπουδαστές μαγειρικής του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή τους κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρου. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας “Η Μπίγα” για την υλοποίηση της οποίας συνέβαλαν από κοινού εκτός από το ΔΙΕΚ Έδεσσας, η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος, η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. και η Αντιπεριφέρεια Πέλλας, και φυσικά οι ιθύνοντες του Εστιατορίου “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ” με προεξάρχοντα τον κ. Πολατίδη Ιωάννη, παλαιό απόφοιτο της Σχολής Μαγειρικής του ΔΙΕΚ Έδεσσας.

Οι σπουδαστές μαγειρικής λίγο πριν αποφοιτήσουν από το ΔΙΕΚ Έδεσσας, έβαλαν τα δυνατά τους σ’ ένα πραγματικά απίστευτα δύσκολο “project”, καθώς ετοίμασαν ένα υπέρ απαιτητικό μενού έξι (6) πιάτων υψηλής γαστρονομικής τέχνης με ιδιαίτερη διακόσμηση, για δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων βρίσκονταν βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αντιπεριφέρειας, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματιών κλπ. Η πολύ όμορφη εκδήλωση εμπλουτίστηκε μουσικά από ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Κατά τη διάρκειά της οι σπουδαστές τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Καφετζή με αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, ενώ ο Διευθυντής της σχολής κ. Χρήστου Χριστόδουλος παρέλαβε, εκ μέρους του ΔΙΕΚ Έδεσσας, αναμνηστική τιμητική πλακέτα.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας “Η Μπίγα”, καθώς και τους ιδιοκτήτες του Εστιατορίου “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ”, όχι μόνο για τις τιμητικές διακρίσεις που απέμειναν, αλλά κυρίως για την ευκαιρία που έδωσαν στους σπουδαστές μας, στο ολοκλήρωμα των σπουδών τους, να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στην υλοποίηση μιας τόσο ξεχωριστής και απαιτητικής εκδήλωσης. Τέλος, τα συγχαρητήρια αξίζει για άλλη μια φορά ο (αρχι) Chef και στυλοβάτης της Σχολής Μαγειρικής κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρος, αλλά και ο απόφοιτος σπουδαστής μας και εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ” κ. Πολατίδης Ιωάννης, ο οποίος και αποτέλεσε ζωντανό παράδειγμα επαγγελματικής εξέλιξης για τους σπουδαστές μας.

Αφήστε μια απάντηση