Επίσκεψη στο Εργαστήριο Χειροποίητων Προϊόντων «ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ»

Στα πλαίσια των μαθημάτων «Τυποποίηση & Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων» και «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα», οι σπουδαστές της ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Έδεσσας επισκέφτηκαν στις 24/03/2023 το Εργαστήριο Χειροποίητων Προϊόντων «ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ» στη Σωσάνδρα του Δήμου Αλμωπίας (https://opospalia.eu/).
Το εργαστήριο παράγει χειροποίητα ζυμαρικά, μεταξύ των οποίων και δέκα διαφορετικά είδη χειροποίητου Τραχανά. Παράγει επίσης μαρμελάδες κλασικές και χωρίς ζάχαρη, γλυκά κουταλιού όλων των ειδών, κομπόστες, απαλή και πικάντικη πάπρικα και πιπεριές Μπαχόβου.
Τα προϊόντα της επιχείρησης ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ερωτήσεις των σπουδαστών είχαν ως επίκεντρο τη διαδικασία διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, τις προτιμήσεις των καταναλωτών και τις δυνατότητες αύξησης της παραγωγής. Ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για τις τεχνικές της παραγωγής χειροποίητων τροφίμων, τη συσκευασία και το ρόλο της στην προώθηση τους και τη διασφάλιση της ποιότητας τους.
Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες κ. Βασίλη Ζέρζη και Αλεξάνδρα Δέλλιου, για τη φιλοξενία και για τις κατατοπιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των σπουδαστών. Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε από τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ Έδεσσας, Γεωπόνο κ. Μαρνασίδη Συμεών τον οποίο επίσης ευχαριστούμε. Στη συνέχεια του εξαμήνου προγραμματίζονται και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε εταιρείες επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων αγροδιατροφής.

Αφήστε μια απάντηση