Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οργάνωση Παραγωγών «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ»

Στα πλαίσια των μαθημάτων «Τυποποίηση & Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων» και «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα», οι σπουδαστές της ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Έδεσσας επισκέφτηκαν στις 06/03/2023 την Οργάνωση Παραγωγών «Συνεργασία Παραγωγών Αλμωπίας», στο Μεγαπλάτανο του Δήμου Αλμωπίας.
Η Οργάνωση Παραγωγών καλλιεργεί και διαθέτει απ’ ευθείας σε ευρωπαϊκά super market, σπαράγγια ανώτερης ποιότητας ενώ έχει εγκριθεί ώστε να δημιουργήσει και γραμμή τυποποίησης κερασιών. Τα εδάφη και το μικροκλίμα της περιοχής παρέχουν την δυνατότητα για παραγωγή πρώιμη και εξαιρετικής ποιότητας. Ο κύκλος εργασιών της Ο.Π φτάνει τα 2,0 εκ. € με κύρια προϊόντα τα κεράσια και τα σπαράγγια.
Οι ερωτήσεις των σπουδαστών είχαν ως επίκεντρο τις διαδικασίες τυποποίησης, συντήρησης και διάθεσης των σπαραγγιών. Ιδιαίτερη ανάλυση έγινε για τις ποιοτικές κατηγορίες των σπαραγγιών που προορίζονται αποκλειστικά για εξαγωγή, το κόστος της τυποποίησης, το σύστημα ιχνηλασιμότητας και τις πιστοποιήσεις που πρέπει να διαθέτει ο συνεταιρισμός για να διαθέσει τα προϊόντα του.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Αντωνίου, τα μέλη του ΔΣ και τον Δ/ντη κ. Τρύπκο Χρήστο για τη θερμή υποδοχή και για τις κατατοπιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των σπουδαστών, καθώς και τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ Έδεσσας, Γεωπόνο κ. Μαρνασίδη Συμεών, για την άρτια οργάνωση της εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε εταιρίες επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων αγροδιατροφής.

Αφήστε μια απάντηση