Στο Γ’ Εξάμηνο σπουδών τους οι Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας, δίνουν έμφαση στα πιάτα με θέμα κυρίως το χοιρινό αλλά και το κοτόπουλο. Σκοπός της κατάρτισής τους είναι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στη μαγειρική τέχνη, στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας καθώς και στις βασικές αρχές τόσο σε επίπεδο παρασκευών, όσο και στη σύνθεση εδεσμάτων της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κουζίνας. Έτσι, τα τελευταία τους πιάτα αποτελούν τον απόλυτο γαστρονομικό πειρασμό:
Χοιρινό γάστρας σε μπύρα, ψαρονέφρι γεμιστό σωτέ με φέτα και μπέικον, ψαρονέφρι σωτέ σε κρέμα πατάτας με λάδι μαϊντανού, μπαλοτίνα κοτόπουλο γεμιστή με φέτα και λιαστή ντομάτα, με τηγανιτό μπρόκολο, πίκλες κρεμμύδι και τσιπς παρμεζάνας, χοιρινά φιλετάκια σωτέ πάνω σε ντιξέλ μανιταριού με κρέμα φέτας, ασιατικό κοτόπουλο με τηγανιτό ρύζι και λαχανικά.
Η υψηλής ποιότητας κατάρτισή τους λαμβάνει χώρα στο πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο που δημιούργησε για αυτούς το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας, στο εργαστηριακό κέντρο του συστεγαζόμενου ΕΠΑΛ. Με εκπαιδευτές τον πολυβραβευμένο Chef κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο και τον πολύπειρο Ντάλλη Λάζαρο, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις σωστές βάσεις για να πετύχουν στο χώρο της μαγειρικής.
Χοιρινές “ακολασίες” από τους Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας
