Διδακτική επίσκεψη στην επιχείρηση “ΒΙΟγη”

Στα πλαίσια των μαθημάτων “Εδαφολογία & Περιβάλλον” & “Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα”, οι σπουδαστές της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ/ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ» του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Έδεσσας επισκέφτηκαν την Τρίτη 8/11/2022 την επιχείρηση ΒΙΟγη – Καλλιέργεια Βιολογικών Προϊόντων (https://biogi.gr/), στην ΤΚ Άρνισσας του Δήμου Έδεσσας.
Οι ερωτήσεις των σπουδαστών είχαν ως επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διαχείριση του εδάφους και την εφαρμογή οργανικών λιπασμάτων στις βιολογικές καλλιέργειες μήλων και κερασιών. Ερωτήσεις διατυπώθηκαν επίσης και σχετικά με την παραγωγή βιολογικού χυμού μήλου από την οικοτεχνική μονάδα της επιχείρησης.
Οι κατατοπιστικές απαντήσεις των υπεύθυνων της επιχείρησης (κ. Στοίδης Θωμάς και κα. Λυμπάρη Γεωργία) και η επίδειξη εφαρμογής οργανικής ουσίας με γεωργικό ελκυστήρα και κατάλληλα διαμορφωμένο διανομέα, έλυσαν όλες τις απορίες που δημιουργήθηκαν. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης βιολογικών οπωροκηπευτικών.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση για τη φιλοξενία καθώς και τους εκπαιδευτές του τμήματος κ. Σ. Μαρνασίδης & Έ. Βερικούκη για την άρτια διοργάνωση της εποικοδομητικής αυτής επίσκεψης

Αφήστε μια απάντηση