Διδακτική επίσκεψη στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας

Οι σπουδαστές Α΄ Εξαμήνου του τμήματος «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ», στις 03/11/2022, επισκέφθηκαν την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη του Δήμου κ. Παρούτογλου Φίλιππο και Καλούση Μένια για το δημόσιο λογιστικό σύστημα, τις ομοιότητες και διαφορές με τον ιδιωτικό τομέα, τα έσοδα και έξοδα, τον τρόπο εξόφλησης των ενταλμάτων πληρωμής, την μισθοδοσία των υπαλλήλων, την σύνταξη του ισολογισμού, τις ενημερώσεις προς το υπουργείο εσωτερικών κλπ. Ακολούθησε ξενάγηση και στις λοιπές υπηρεσίες του Δήμου όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριος ο οποίος καλωσόρισε τους σπουδαστές και χαιρέτησε την επίσκεψή τους στον Δήμο Έδεσσας.
Επιπλέον, είχαν την τύχη να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους ορκωτούς ελεγκτές και τους εσωτερικούς ελεγκτές οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Οι ορκωτοί ελεγκτές αλλά και οι εσωτερικοί ελεγκτές αφιέρωσαν χρόνο προκειμένου να ενημερώσουν τους σπουδαστές σχετικά με τους ελέγχους που επιτελούν, αλλά και να τους πληροφορήσουν για τα προσόντα που απαιτούνται προκειμένου να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες ειδικότητες.
Τέλος οι σπουδαστές, συμμετείχαν στην ανοιχτή ημερίδα για τις Επιχειρήσεις και τους Λογιστές του Νομού Πέλλας με Θέματα: Τελευταίες Εξελίξεις στην πλατφόρμα my–DATA και Φορολογικός Έλεγχος Επιχειρήσεων που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Πέλλας και την Ε.Φ.Ε.Ε.Π. (Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερών Επαγγελμάτων Ν. Πέλλας) όπου παρευρέθησαν οι λογιστές- φοροτέχνες από τους νομούς Πέλλας και Κιλκίς καθώς και ο Α΄ αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πανίδης Αβραάμ. Την παρουσία των σπουδαστών στην ημερίδα χαιρέτησαν, τόσο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Π. κ. Σουπιάδης Ιωάννης όσο και ο ομιλητής της ημερίδας κ. Κορομηλάς Γεώργιος ο οποίος απευθύνθηκε προς τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Έδεσσας προσφωνώντας τους «ως τα αυριανά στελέχη που θα πλαισιώσουν τα λογιστικά μας γραφεία».

Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Έδεσσας για την φιλοξενία που επιφύλαξαν στους σπουδαστές μας και τις πολύτιμες πρακτικές γνώσεις που τους πρόσφεραν.

Αφήστε μια απάντηση