Διδακτική επίσκεψη στο ελαιοτριβείο “ΛΙΟΔΕΝΤΡΟ”

Στα πλαίσια των μαθημάτων «Παραγωγή και μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» και «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα», οι σπουδαστές της ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» του Δημόσιου ΙΕΚ Έδεσσας, επισκέφτηκαν την Δευτέρα 31/10/2022 ,την επιχείρηση ελαιοτριβείο “Λιόδεντρο” στην Δ.Κ. Γιαννιτσών, στο 2ο χλμ. Γιαννιτσών-Αλεξάνδρειας του Δήμου Πέλλας.
Οι ερωτήσεις των σπουδαστών είχαν ως επίκεντρο την διαδικασία παραλαβής και επεξεργασίας (έκθλιψης) του ελαιόκαρπου και την ποιοτική κατηγοριοποίηση του παραγόμενου ελαιόλαδου. Ερωτήσεις διατυπώθηκαν επίσης και σχετικά με τη διαχείριση του στερεού υπολείμματος από την επεξεργασία του ελαιόκαρπου.
Οι κατατοπιστικές απαντήσεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και η καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους, Γεωπόνου κ. Μαρνασίδη Συμεών, έλυσαν όλες τις απορίες που δημιουργήθηκαν. Οι σπουδαστές θα εκπονήσουν γραπτή εργασία σχετικά με την παραγωγική διαδικασία του ελαιόλαδου. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε εταιρείες επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων αγροδιατροφής.

Αφήστε μια απάντηση