71 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ. Συνολικά 238 υποψήφιοι επίλεξαν τα τρία Δημόσια ΙΕΚ του Ν. Πέλλας, παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερα αυξητική τάση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, τη μερίδα του λέοντος των προτιμήσεων των υποψηφίων (177) συγκέντρωσαν οι ειδικότητες των δύο μεγαλύτερων ΙΕΚ του νομού, Γιαννιτσών και Έδεσσας, με το ΙΕΚ Αριδαίας να ακολουθεί τελευταίο με 61 προτιμήσεις. Υποψήφιοι απ’ όλη την Ελλάδα έδειξαν να εμπιστεύονται την τεράστια εμπειρία του παλαιότερου, εμπειρότερου και άρτια οργανωμένου ΙΕΚ του νομού, επιλέγοντας τις σύγχρονες ειδικότητες του, με τα υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης. Με τις επιλογές τους γύρισαν την πλάτη σε “χομπίστικου” ενδιαφέροντος ειδικότητες και σε “κορεσμένα” επαγγέλματα.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1-9-2022 και θα λήξουν την Δευτέρα 12-9-2022.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τις Αναλυτικές Οδηγίες Εγγραφής των υποψηφίων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν.

Οδηγίες και Δικαιολογητικά
https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/enrollment.pdf

Εγγραφές Υπολοίπων Υποψηφίων
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο, θα μπορούν να εγγραφούν στο ΔΙΕΚ Έδεσσας και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει κατ’ ελάχιστο να έχουν τελειώσει το Λύκειο (Γενικό ή ΕΠΑΛ), μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://diek.it.minedu.gov.gr/

Αφήστε μια απάντηση