Εκπαιδευτικές επισκέψεις των “ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ”

Τελευταίες διδακτικές επισκέψεις λίγο πριν την αποφοίτηση, για τους σπουδαστές της ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή κ. Μάλλιο Παναγιώτη, οι σπουδαστές του τμήματος πραγματοποίησαν διαδοχικά τις παρακάτω επισκέψεις:

Στις 6/05/2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας όπου στεγάζεται η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» και ενημερώθηκαν για το ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας του θεσμού, τις παροχές προς τους δικαιούχους, το νομικό πλαίσιο και τις προοπτικές του από την υπεύθυνη του προγράμματος κοινωνική λειτουργό κ. Μίσχου και το αρμόδιο στέλεχος του Δήμου Έδεσσας κ. Μπάκο.

Στις 13/05/2022 στον ΕΦΚΑ Έδεσσας όπου οι σπουδαστές γνώρισαν εκ των έσω τα θέματα που χειρίζεται ο ΕΦΚΑ και πιο συγκεκριμένα, τις παροχές του ΕΦΚΑ, την διαδικασία απονομής συντάξεων, τα προβλήματα ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, ενημερώθηκαν επιπλέον και για εργασιακά θέματα όπως ωράριο εργασίας, αμοιβές κλπ. από τις κ. Τσεχιλίδου και Λιάλιου και τον Διευθυντή του ΕΦΚΑ Έδεσσας κ. Νικολαίδη ο οποίος δήλωσε στους σπουδαστές ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στον ΕΦΚΑ Έδεσσας.

Στις 20/05/2022 στον ΕΟΠΥΥ Έδεσσας όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τα αρμόδια στελέχη και κυρίως από την κ. Ζιρπιάδου και την κ. Ανδρίτσου για το νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, τις παροχές προς τους ασφαλισμένους, την διαδικασία παραλαβής «ακριβών» φαρμάκων αποκλειστικά από το φαρμακείο που διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ, τον τρόπο εκκαθάρισης και ελέγχου των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων και την προοπτική πλήρους ψηφιακής μετεξέλιξης του ΕΟΠΥΥ.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί όλους τους παραπάνω φορείς και υπεύθυνους για τη φιλοξενία και τις πολύτιμες γνώσεις που προσέφεραν στους σπουδαστές μας. Επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια αξίζει και ο εκπαιδευτής του τμήματος κ. Μάλλιος Π. ο οποίος στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των σπουδαστών να συνδεθούν με τους αυριανούς επαγγελματικούς τους χώρους.

Αφήστε μια απάντηση