Επίσκεψη στην κλινική ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ στη Βέροια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Γενική Χειρουργική και Μαιευτική Κλινική Αντωνιάδη «Ευαγγελισμός» στη Βέροια, πραγματοποίησαν την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, οι σπουδαστές της Ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Τους καταρτιζόμενους συνόδευσε ο εκπαιδευτής του μαθήματος «Επιχειρησιακή Στρατηγική» κ. Κωνσταντίνος Βασίλτσης, στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας «Αξιολόγηση και υλοποίηση Στρατηγικών» και η προσκεκλημένη Δρ. Τζωρτζίνα Αθανασίου, ειδικευμένη σε θέματα Στρατηγικής.
Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο Διοικητικός Διευθυντής της Κλινικής κ. Νικόλαος Αντωνιάδης, ενώ η ενημέρωση των εκπαιδευόμενων πραγματοποιήθηκε από τον κ. Νικόλαο Σαμανίδη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την λειτουργία, τις διαδικασίες, τις ανταγωνιστικές στρατηγικές, το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει, το τμήμα της αγοράς στο οποίο δραστηριοποιείται η κλινική κ.α.
Τα ανωτέρω αποτέλεσαν αφορμή συζήτησης των σπουδαστών με την Δρ. Αθανασίου Γεωργία, η οποία εστίασε στις διαφορές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στις ιδιαιτερότητες της διοίκησης μονάδων υγείας και στη χάραξη της στρατηγικής τους. Η ενημέρωση περιστράφηκε γύρω από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Υγεία (2021-2023) το οποίο παρουσίασε και επισημάνθηκαν πτυχές του στρατηγικού σχεδιασμού ανώτατου και μεσαίου επιπέδου, καθώς και τρόποι ενεργοποίησης των λειτουργιών και της στρατηγικής διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού για την επίτευξη της αποστολής και του οράματος της επιχείρησης (ή του φορέα). Επιπροσθέτως θίχτηκαν θέματα όπως οι στρατηγικές μάρκετινγκ, η διαχείριση της εικόνας κ.α.
Η παραπάνω εκπαιδευτική επίσκεψη έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές, να παρατηρήσουν την πρακτική εφαρμογή του γνωστικού αντικείμενου τους και να «γεφυρώσουν» την θεωρία με την πράξη.

Αφήστε μια απάντηση