Εκπαιδευτική επίσκεψη στους κυλινδρόμυλους “ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ” στη Μηλιά Αλμωπίας

Την ευκαιρία να εφαρμόσουν, στην πράξη στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα», τις γνώσεις που αποκόμισαν στη θεωρητική εκπαίδευση σχετικά με την παραγωγή, την τυποποίηση και τη διασφάλιση ποιότητας των αλεύρων, είχαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων» του Δημόσιου ΙΕΚ Έδεσσας οι οποίοι επισκέφτηκαν την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Ο.Ε» στην Τ.Κ. Μηλιάς του Δήμου Αλμωπίας.
Οι ερωτήσεις των σπουδαστών είχαν ως επίκεντρο την αποθήκευση και τη ποιότητα των χρησιμοποιούμενων σιτηρών, τον τύπο του μύλου, τη διαδικασία της άλεσης και του διαχωρισμού των διαφόρων κλασμάτων, την ποιοτική κατηγορία των τελικών προϊόντων. Ερωτήσεις διατυπώθηκαν επίσης και σχετικά με το μάρκετινγκ που εφαρμόζεται κατά τη διάθεση των αλεύρων.
Οι κατατοπιστικές απαντήσεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και η καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους, Γεωπόνου κ. Μαρνασίδη Συμεών, έλυσαν όλες τις απορίες που δημιουργήθηκαν. Οι σπουδαστές θα εκπονήσουν γραπτή εργασία σχετικά με την διαχείριση της ασφάλειας στην παραγωγή αλεύρων, στα πλαίσια του μαθήματος «Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων», ενώ παράλληλα θ’ ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε εταιρείες τυποποίησης και επεξεργασίας προϊόντων αγροδιατροφής.

Αφήστε μια απάντηση