Διπλή κοινωνική προσφορά των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Για άλλη μια φορά η ειδικότητα των “ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο, και αυτή τη φορά μάλιστα εις διπλούν.
Αρχικά την Πέμπτη 16/12/2021 οι σπουδαστές του Γ’ Εξαμήνου παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας για το “Γεύμα Αγάπης”, σημαντική ποσότητα τροφίμων που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Ακολούθως, την Παρασκευή 17/12/2021, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους κ. Στανίση Π. προέβησαν σε επίδειξη τεχνικών Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στον χώρο των Μικρών Καταρρακτών. Όλο το πρωί της Παρασκευής τους επισκέφθηκαν μαθητές των σχολείων της Έδεσσας, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του κ. Στανίση και των σπουδαστών είχανε την ευκαιρία να εξασκηθούν ζωντανά στις πολύτιμες τεχνικές ΚΑΡΠΑ. Επίσης, παρακολούθησαν εκ των έσω τον εξοπλισμό ενός οχήματος ΕΚΑΒ και ενημερώθηκαν για την παροχή έκτακτης προνοσοκομειακής περίθαλψης που προσφέρεται σ’ αυτό κατά τις πρώτες κρίσιμες στιγμές ενός κρίσιμου γεγονότος.
Η Διοίκηση του ΔΙΕΚ Έδεσσας αποδίδει τα εύσημα σε όλους τους σπουδαστές του τμήματος ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ για την κοινωνική τους προσφορά και τους εύχεται να δείξουν τον ίδιο επαγγελματικό ζήλο και συνέπεια και όταν θα εισέλθουν επίσημα στο επάγγελμα του Διασώστη.

Αφήστε μια απάντηση