ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021-2022

Ξεκινά την Πέμπτη 2/9/2021 και ώρα 15:00 η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στις ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας.

Η ιστοσελίδα στην οποία θα πρέπει να υποβάλλετε την (ηλεκτρονική) αίτησή σας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Το ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59.

Οι ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ του Δημοσίου ΕΔΕΣΣΑΣ στις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε είναι οι εξής:

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
  2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO GAMES)
  3. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
  4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  6. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
  7. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  8. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (*)
  9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (*)
  10. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (*)

Στις τρεις τελευταίες ειδικότητες που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω κάλυψης των υπολοίπων από τους επιτυχόντες των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες μπορούν να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές της (περίγραμμα, στόχοι, μαθήματα, επαγγελματικά δικαιώματα, τομείς απασχόλησης κλπ.) από τους αναλυτικούς Οδηγούς Σπουδών (Syllabus) που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://1drv.ms/u/s!Aj9WkaKX790FhXfwn7NF0fqsjf5E?e=USMesg

Παρακαλούμε για την ιδιαίτερη προσοχή σας στα παρακάτω:

1) Η εγγραφή γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr Όσοι αντιμετωπίζετε προβλήματα μπορείτε να τηλεφωνήσετε για παροχή βοήθειας στην Γραμματεία του ΔΙΕΚ Έδεσσας στο 2381022282. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αίτησής σας μπορείτε να έρθετε στα γραφεία του ΔΙΕΚ Έδεσσας, τηρώντας απαραίτητα όλα τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλει η πανδημία του COVID-19 (υποχρεωτική χρήση μάσκας, αντισηπτικού κ.α.). Το ΔΙΕΚ Έδεσσας θα παραμείνει ανοικτό την περίοδο των εγγραφών όλη την ημέρα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.

2) Για την εγγραφή απαιτούνται στοιχεία α) ταυτότητας β) ΑΜΚΑ γ) Απολυτηρίου Λυκείου και δ) προσωπικού email

3) Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαρκεί 2 έτη (4 εξάμηνα)

3) Κρίνεται απαραίτητο να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Υπουργείου που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/Manual.pdf

4) Δικαίωμα εγγραφής σε οποιαδήποτε ειδικότητα έχουν και οι φετινοί επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού, ακόμη και αν έχουν ήδη εγγραφεί στις ειδικότητες που έχουν πετύχει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια στο τέλος θα επιλέξουν μία ειδικότητα για να παρακολουθήσουν κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-22.

5) Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαρκεί 2 έτη (4 εξάμηνα)

6) Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες μετά τις 14:30 και δύναται να υλοποιούνται σε εξωτερικούς φορείς (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Εστιατόρια, Φωτογραφεία, Ξενοδοχεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Κομμωτήρια, Φαρμακεία, Γυμναστήρια, Μονάδες Υγείας κ.α.)

7) Για την ολοκλήρωση της φοίτησης απαιτείται η διεκπεραίωση ενός εξαμήνου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης ή/και μαθητείας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

8) Με την ολοκλήρωση της φοίτησης οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος Επιπέδου 5 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ με την πολύτιμη εμπειρία του και τη άμεση διασύνδεση με δεκάδες επιχειρήσεις σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ, μπορεί να αποτελέσει για εσάς το σημαντικότερο σκαλοπάτι στην επαγγελματική σας εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση