ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ LOCKDOWN

Αγαπητοί σπουδαστές
Μετά το lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα η κατάρτιση στα Δημόσια ΙΕΚ θα διεξαχθεί αποκλειστικά διαδικτυακά κατά τη διάρκειά του. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο η κατάρτιση συνεχίζεται με ασύγχρονη (eClass για το ΔΙΕΚ Έδεσσας) αλλά και σύγχρονη (ζωντανή) τηλεκπαίδευση, με την δεύτερη να λαμβάνει χώρα τις ημέρες και ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου από την Δευτέρα 9/11/2020 έως και την Παρασκευή 27/11/2020 θα παρακολουθείτε τα μαθήματα διαδικτυακά, με ζωντανές τηλεδιασκέψεις ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Πλατφόρμες Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Ως εργαλεία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης οι εκπαιδευτές σας θα χρησιμοποιήσουν είτε το Zoom Client for Meetings (https://zoom.us/download) ή το Cisco Webex Meetings (https://www.webex.com/downloads.html). Και οι δυο πλατφόρμες προσφέρονται δωρεάν και το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να τις κατεβάσετε και να τις εγκαταστήσετε στην συσκευή που επιθυμείτε: κινητό (εννοείται smartphone), tablet ή υπολογιστής/laptop με κάμερα και μικρόφωνο.
Για να μπείτε στις τηλετάξεις των εκπαιδευτών σας, θα σας κοινοποιηθεί ένας σύνδεσμος (Link) που θα οδηγεί κατευθείαν σ’ αυτές. Η κοινοποίηση του συνδέσμου θα γίνεται είτε στην ομάδα του τμήματος στο FACEBOOK, είτε σε άλλη ομάδα (πχ. Viber, Messenger κλπ.) μέσω της οποίας επικοινωνείτε με τους εκπαιδευτές σας, είτε στα email σας αν τα έχετε δώσει στους εκπαιδευτές σας.

Αφού εισέλθετε στις τηλετάξεις, ανοίγετε κάμερα και ήχο όπως σε άλλα προγράμματα (πχ. viber) και συμμετέχετε στην ζωντανή συνεδρία παρουσία του εκπαιδευτή σας. Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική και οι εκπαιδευτές θα σημειώνουν τους απόντες.

Χρήσιμες συμβουλές
Κρίνεται σκόπιμο όταν θα μιλάει κάποιος στην τηλεδιάσκεψη οι υπόλοιποι να κλείνετε το μικρόφωνο (υπάρχει σχετικό κουμπί) για να μην υπάρχουν μικροφωνισμοί. Μπορεί βέβαια να σας το κλείνει και ο ίδιος ο εκπαιδευτής, καλά θα είναι όμως να συνηθίσετε να το κάνετε εσείς για να τον διευκολύνετε. Επίσης, όταν θα θελήσετε να πάρετε τον λόγο για να μιλήσετε υπάρχει σχετικό κουμπάκι με το οποίο σηκώνετε ένα εικονικό χεράκι. Υπάρχουν και πολλά άλλα (chat, διαμοιρασμός οθόνης, ασπροπίνακας κλπ.) τα οποία θα τ’ ανακαλύψετε στην πορεία καθώς θυμίζουν αρκετά αυτά που ήδη χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία σας στα social media.

E-CLASS
Η λειτουργία του eClass θα συνεχιστεί κανονικά. Οι εκπαιδευτές θα αναρτούν εκεί σε εβδομαδιαία βάση υλικό (σημειώσεις, παρουσιάσεις, συνδέσμους, ερωτηματολόγια, εργασίες κ.α.) που συνοδεύει το μάθημά τους. Σε περίπτωση που αναρτούν εργασίες ή ερωτηματολόγια θα πρέπει να τα υλοποιείτε εγκαίρως στα χρονικά περιθώρια που θα σας δίνουν.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί υγιείς τον σκόπελο της πανδημίας.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Έδεσσας

Χρήστου Χριστόδουλος

Αφήστε μια απάντηση