ΕΝΑΡΞΗ “ΖΩΝΤΑΝΩΝ” ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

Αγαπητοί σπουδαστές

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως ξεκινάμε από αυτήν την εβδομάδα ζωντανές (live) τηλεδιασκέψεις με όσους εκπαιδευτές εκδηλώνουν επιθυμία. Η πλατφόρμα που προτείνουμε είναι η “Zoom Client for Meetings”. Είναι δωρεάν και το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε στη συσκευή που επιθυμείτε: κινητό (εννοείται smartphone), tablet ή υπολογιστή/laptop με κάμερα και μικρόφωνο.
Παρακαλούμε, για να είστε έτοιμοι όταν σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε live συνεδρία, κατεβάστε την εφαρμογή Zoom χρησιμοποιώντας το κατάλληλο link για τη συσκευή που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε:

–> Περιβάλλον Windows (αφορά υπολογιστές και laptops)
https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe

–> Περιβάλλον Android (αφορά τα περισσότερα κινητά/tablets)
https://play.google.com/store/apps/details…

–> Περιβάλλον IOS (αφορά κινητά iPhone και tablet iPad)
https://apps.apple.com/…/app/zoom-cloud-meetings/id546505307

Όταν κάποιος εκπαιδευτής προγραμματίσει μια on-line συνεδρία θα σας το ανακοινώσουμε άμεσα με ανάρτηση στην ομάδα του τμήματος σας στο Facebook και εσείς θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Με την προϋπόθεση πως κατεβάσατε και εγκαταστήσατε την εφαρμογή θα την ανοίξετε και θα πατήσετε το κουμπί “JOIN A MEETING”. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε:

Α) Το Meeting ID (ένας δεκαψήφιος αριθμός) που αντιστοιχεί στην εικονική τάξη του εκπαιδευτή που θα σας μιλήσει. Θα σας το έχουμε ήδη κοινοποιήσει με ανάρτηση στην ομάδα του τμήματος στο Facebook.

Β) Το ονοματεπώνυμο σας

Αφού τα δώσετε και με την προϋπόθεση ότι έχει έρθει η ώρα της συνεδρίας και ο εκπαιδευτής είναι μέσα, θα εισέλθετε και εσείς. Ανοίγετε κάμερα και ήχο όπως σε άλλα προγράμματα (πχ. viber) και συμμετέχετε στην ζωντανή συνεδρία.

Προσοχή!!!
Κρίνεται σκόπιμο όταν θα μιλάει κάποιος στην τηλεδιάσκεψη οι υπόλοιποι να κλείνετε το μικρόφωνο (υπάρχει σχετικό κουμπί) για να μην υπάρχουν μικροφωνισμοί. Μπορεί βέβαια να σας το κλείνει και ο ίδιος ο εκπαιδευτής, καλά θα είναι όμως να το συνηθίσουμε για να τον διευκολύνουμε. Επίσης όταν θα θέλουμε να πάρουμε τον λόγο για να μιλήσουμε υπάρχει σχετικό κουμπάκι με το οποίο σηκώνουμε ένα εικονικό χεράκι. Έχει και πολλά άλλα (chat, διαμοιρασμός οθόνης κλπ.) τα οποία θα τ’ ανακαλύψετε στην πορεία καθώς θυμίζουν αρκετά αυτά που ήδη χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία σας στα social media.

Σας ευχόμαστε “Καλή Αρχή”

Αφήστε μια απάντηση