Άλλη μια σημαντική επιμόρφωση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι Αρχιμάγειρες (Chef) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, την Τετάρτη 22-01-2020, προσθέτοντας έτσι άλλον έναν κρίκο στις ξεχωριστές εξειδικεύσεις που λαμβάνουν κατά τις σπουδές τους στο ΔΙΕΚ Έδεσσας. Αυτή την φορά η κατάρτιση έλαβε χώρα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ξενάγηση στους χώρους εκπαίδευσης του ΙΕΚ (εργαστήρια, αίθουσα δοκιμών πρώτων υλών, αίθουσα εστιατορίου κλπ.), παρακολούθησαν σεμινάριο σχετικό με την παράδοση και χρήση υλικών στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα από τον Chef κ. Καρύτσιο Λεωνίδα. Ακολούθως, ο υπεύθυνος γαστρονομίας του ΙΕΚ-ΔΕΛΤΑ κ. Καραφουλίδης Παναγιώτης παρουσίασε στους σπουδαστές τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος της μαγειρικής και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την καριέρα τους.
Το Δημοσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τους ιθύνοντες του ΙΕΚ-ΔΕΛΤΑ που για άλλη μια φορά πρόσφεραν άψογη και επαγγελματική φιλοξενία όπως και γνώσεις στους σπουδαστές μας, αποδεικνύοντας πως η σύμπραξη ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης είναι εφικτή και μπορεί να αποδώσει πολλά, αρκεί βέβαια να παραμεριστούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την κ. Σοφία Γεωργακάκη, υπεύθυνη του τομέα γαστρονομίας του ΙΕΚ-ΔΕΛΤΑ, η οποία είναι πάντα θετική στις συνεργασίες με το ΔΙΕΚ Έδεσσας. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον εκπαιδευτή μαγειρικής του ΔΙΕΚ Έδεσσας κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο, ενορχηστρωτή κάθε αξιόλογης γαστρονομικής εκπαίδευσης όπως η συγκεκριμένη.