Οι “ΒΟΗΘΟΙ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Έδεσσας

Οι σπουδαστές της ειδικότητας “ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας πραγματοποίησαν μια σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη στο “Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Έδεσσας” (25ης Μαρτίου 12), με σκοπό τη ξενάγηση στους χώρους ενός ιδιωτικού εργαστηρίου διαγνωστικής απεικόνισης και την ενημέρωση τους για θέματα λειτουργίας του. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτές κ. Ευαγγελία Γαζέπη και κ. Παύλο Μάρκου και τους ιδιοκτήτες του εργαστηρίου, ιατρούς ακτινοδιαγνώστες, κ. Χρήστο Ρομπέρτο Θωμαίδη και κ. Μαρία Τσουκαλά.
Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του εργαστηρίου από την κ. Τσουκαλά και είδαν τις αίθουσες απεικόνισης και τον εξοπλισμό τους και συγκεκριμένα του ορθοπαντογράφου, του οστεοπυκνομέτρου, του αξονικού τομογράφου και του μαγνητικού τομογράφου καθώς και τις αίθουσες υποστήριξης του εργαστηρίου και το γραφείο ιατρού όπου γίνεται η μετάδοση, προβολή και ανάλυση όλων των εικόνων εξετάσεων για γνωμάτευση. Κατά την παρουσίαση είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και ενημερώθηκαν για θέματα λειτουργίας, διαχείρισης και διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας του εργαστηρίου και ειδικά για τo είδος των εξετάσεων αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας που πραγματοποιούνται. Τέλος, ο χειριστής ιατρικών οργάνων κ. Τρύφων Αμπάρης παρουσίασε τους δύο (2) μαγνητικούς τομογράφους (MR systems) του εργαστηρίου.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες κ. Θωμαίδη και κ. Τσουκαλά για τις εξειδικευμένες γνώσεις που μετέφεραν στους σπουδαστές, τον κ. Αμπάρη για την υποστήριξη, καθώς και τους δύο εκπαιδευτές κ. Γαζέπη και κ. Μάρκου που οργάνωσαν την επιτυχημένη αυτή ξενάγηση.

Αφήστε μια απάντηση