Εκπαιδευτική επίσκεψη των “ΒΟΗΘΩΝ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Οι σπουδαστές της ειδικότητας “ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις 02/12/2019, στον Αξονικό Τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών κ. Ευαγγελία Γαζέπη και κ. Παύλο Μάρκου. Αρχικά επισκέφθηκαν την αίθουσα απεικόνισης του αξονικού τομογράφου (CT room), τους θαλάμους εξέτασης και κονσόλας ελέγχου του. Στην επίσκεψη έγινε περιγραφή του αξονικού τομογράφου και των επιμέρους απεικονιστικών και υποστηρικτικών τμημάτων και εξαρτημάτων του, και δόθηκαν πληροφορίες για την τεχνολογία και τη λειτουργία του. Οι σπουδαστές γνώρισαν τα μέσα χειρισμού και ελέγχου του, τις διαδικασίες τοποθέτησης και επικέντρωσης εξεταζομένων, τις διαδικασίες προετοιμασίας των εξεταζομένων και ενημερώθηκαν για θέματα ακτινοπροστασίας εργαζομένων και εξεταζομένων και της αναγκαιότητας οπτικής και ακουστικής ενδοεπικοινωνίας του χειριστή με τον εξεταζόμενο.
Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο ακτινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου με σκοπό την πρακτική εκπαίδευση στην ακτινογραφική εξέταση της τηλεκαρδίας. Το εργαστήριο παραχώρησε μια ακτινογραφική αίθουσα για τις ανάγκες εκπαίδευσης. Οι καταρτιζόμενοι εξοικειώθηκαν με τα βήματα προετοιμασίας και διαδικασίας της εξέτασης τηλεκαρδίας, με την κατάλληλη ακτινογραφική τοποθέτηση και επικέντρωση (ανά δύο) και για τις διαδικασίες του πρακτικού μέρους των εξετάσεων πιστοποίησης τους. Τέλος, έλαβαν μια εικόνα ελέγχου κενού-αέρα για σύντομο έλεγχο του μηχανήματος που την πρόβαλαν στην οθόνη στο σύστημα ψηφιοποίησης (CR reader) και γνώρισαν τον τρόπο που κάνουμε μετρήσεις διαστάσεων σε ακτινογραφικές εικόνες.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση του Νοσοκομείου που διευκόλυνε την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών μας, καθώς και τους δύο εκπαιδευτές κ. Γαζέπη Ε. και κ. Μάρκου Π. που υλοποίησαν την ξεχωριστή αυτή βιωματική δράση.

Αφήστε μια απάντηση