Στα πλαίσια των μαθημάτων “Εισαγωγή στη Μελισσοκομία” και “Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα” οι ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, εξασκήθηκαν στο εργαστήριο εξαγωγής και συσκευασίας μελιού των Αγαίτση Δ. και Μαρνασίδη Σ. στον Άγρα Έδεσσας, το οποίο ανήκει στα καταχωρημένα εργαστήρια του υπουργείου τοπικής εμβέλειας. Στην ξεχωριστή αυτή βιωματική διεργασία οι σπουδαστές μυήθηκαν στην τεχνική της εξαγωγής και συσκευασίας του μελιού από την κυρήθρα ως το βάζο που διατίθεται στον καταναλωτή.