Εκπαιδευτική επίσκεψη των “ΒΟΗΘΩΝ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” στην “Ιατρική Διάγνωση & Πρόληψη Αλμωπίας”

Μια σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της ειδικότητας “ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας στην “Ιατρική Διάγνωση & Πρόληψη Αλμωπίας”, στην πόλη της Αριδαίας την Δευτέρα 25-11-2019. Τους καταρτιζόμενους υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες του κέντρου κ. Αμερσούλα Τσιροπούλου – Τεκνίδου και ο κ. Δημήτριος Τσιρόπουλος, ενώ τους συνόδευσαν οι εκπαιδευτές τους, κ. Ευαγγελία Γαζέπη Χειρίστρια Ιατρικών Συσκευών και κ. Παύλος Μάρκου Φυσικός Ιατρικής Απεικονιστικής – Ακτινοφυσικής.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Ακτινοτεχνολογία (Πρακτική στην Κλινική) με επίδειξη συστήματος ακτινολογικής οστεοπυκνομετρίας (DXA system). Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση και εκπαίδευση στις διαθέσιμες ιατρικές και κλινικές εφαρμογές του, τα συνοδά ομοιώματα, ενώ διετελέσθη και εκτέλεση εξετάσεων μέτρησης και ανάλυσης οστικής πυκνότητας (ΒΜD) στην οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στο ισχίο και στο άνω άκρο (χέρι) για τη διάγνωση και πρόληψη της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τόσο τους ιδιοκτήτες του κέντρου για την φιλοξενία και την παραχώρηση των χώρων τους για κατάρτιση, όσο και τους εκπαιδευτές που διοργάνωσαν και υλοποίησαν την πολύτιμη αυτή διδακτική επίσκεψη.

Αφήστε μια απάντηση