Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στους “Δρόμους του Κρασιού” της Βορείου Ελλάδος

Τη “Διαδρομή του Κρασιού” στη Νάουσα Ημαθίας ακολούθησαν σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης Α’ Εξ. του ΔΙΕΚ Έδεσσας, συμμετέχοντας ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού. Υπό τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή κ. Κελεσίδη Ι. οι σπουδαστές της Έδεσσας συμπορεύθηκαν με τους αντίστοιχους σπουδαστές Μαγειρικής των ΔΙΕΚ Βεροίας και Γιαννιτσών, εντός του δικτύου των επισκέψιμων οινοποιείων του Ν. Ημαθίας.

Η Διαδρομή με ενδιάμεσους σταθμούς:
— τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό VAENI – Νάουσας στην Επισκοπή Ημαθίας
— το κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας
— και το κτήμα ΦΟΥΝΤΗ στη Νέα Στράντζα Ημαθίας

ήταν κάτι παραπάνω από φανταστική. Οι σπουδαστές γνώρισαν τους δημιουργούς των γνωστών κρασιών, ξεναγήθηκαν και δοκίμασαν νέες και παλαιότερες σοδειές. Άξιος αναφοράς ο πρώτος σταθμός στο VAENI, όπου είχαν την τύχη να ταξιδέψουν 35 χρόνια πριν και ν’ απολαύσουν την ασύγκριτη μοναδικότητα της ποικιλίας του Ξινόμαυρου στο πέρασμα του χρόνου σε μία μοναδική κάθετη γευσιγνωσία της Νάουσας του 1984, του 1998 και του σήμερα.
Τα θερμά συγχαρητήρια στον εμπνευστή και διοργανωτή των επισκέψεων κ. Κελεσίδη Ι. που έφερε σε επαφή τους σπουδαστές με τα δύο γειτονικά ΙΕΚ, Γιαννιτσών και Βεροίας, χαρίζοντας τους τη δυνατότητα αφενός να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες, και αφετέρου να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από τη Διαδρομή του κρασιού στα φημισμένα Οινοποιεία της Ημαθίας.

Αφήστε μια απάντηση