Ολοκλήρωση της Έκθεσης Φωτογραφίας των τελειοφοίτων του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 η Έκθεση Φωτογραφίας των τελειοφοίτων της ειδικότητας “ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας.
Η έκθεση διήρκησε 14 ημέρες (1-14 Ιουνίου) και πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο στην περιοχή των Μικρών Καταρρακτών. Πλήθος κόσμου θαύμασε τα έργα των σπουδαστών και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το υψηλό επίπεδο αισθητικής που αποτυπώνεται σ’ αυτά.
Μετά από ένα όμορφο εκπαιδευτικό “ταξίδι” δύο ετών οι σπουδαστές εκθέσαν στο κοινό φωτογραφικές δημιουργίες, οι οποίες αποτυπώνουν με τρόπο μεστό, την αισθητική και χωροαντιληπτική ικανότητα που “σμίλευσαν” κατά τις σπουδές τους.
Στα εγκαίνια της έκθεσης ο εκπρόσωπος των σπουδαστών, Βαταντζής Χρήστος, μίλησε με λόγο γλαφυρό για αυτό το όμορφο καλλιτεχνικό ταξίδι: για τις αναταράξεις και τις εκπλήξεις του, τις στεναχώριες και τις χαρές, και φυσικά, για τις ανεκτίμητες εμπειρίες που χάραξε στη μνήμη των σπουδαστών και την γλυκόπικρη γεύση που αφήνει με την ολοκλήρωσή του. Το στήσιμο από τους ίδιους μιας τόσο απαιτητικής έκθεσης, από την λήψη των φωτογραφιών, την επιλογή και την εκτύπωση, την επιμέλεια των θεμάτων, μέχρι τα εγκαίνια και την υποδοχή του κόσμου, αποτέλεσε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό μάθημα που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από κανέναν αν προηγουμένως δεν το έχει ζήσει!

Η Διεύθυνση του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας συγχαίρει τους σπουδαστές:

Βαρανίκας Θωμάς, Βαταντζής Χρήστος, Γιάντση Δήμητρα, Γκώτσιου Ιωάννης, Δασκάλου Ευτέρπη, Θεοδώρου Ρωξάνη, Κεσίσογλου Ηλίας, Κυπριανίδου Ευαγγέλια, Μουστάκα Ελένη, Παπαδοπούλου Χριστίνα, Σαμαρέντση Αναστασία, Τυριακίδου Αλεξία

για τις “φωτογραφικές” στιγμές που μας χάρισαν, αλλά και τους εκπαιδευτές:

Κίτσος Τρύφων, Σπυρίδης Γεώργιος, Χούμου Ελένη

που στάθηκαν πραγματικά δίπλα στους σπουδαστές τους, αρωγοί, σε όλη την καλλιτεχνική τους προσπάθεια.

Διαβάστε πως αντιμετώπισε ο Ηλεκτρονικός Τύπος την Έκθεση Φωτογραφίας:

https://edessaikoskosmos.gr/eidisis/pragmatopoiithikan-ta-egkainia-tis-ekthesis-fotografias-toy-dimosioy-iek-edessas/

https://edessaikoskosmos.gr/politismos/as-milisoyme-gia-fotografia-apo-ton-dimitrio-provardo/

http://www.karatzova.com/2019/06/blog-post_71.html

https://www.tastv.gr/article/ekthesi-fotografias-ton-teleiofoiton-spoydaston-toy-tmimatos-toy-diek-edessas-tehni

Τέχνη της φωτογραφίας – έκθεση φωτογραφίας από τους τελειόφοιτους του Δ. ΙΕΚ Έδεσσας

 

 

Αφήστε μια απάντηση