Την Κυριακή των Βαΐων 21/4/2019, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Έδεσσας, οι Chef του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας υπό τις οδηγίες του αρχι-chef κ. Κουρατζόγλου Θ., σε συνεργασία με το προσωπικό της Λέσχης, πραγματοποίησαν επιτυχώς τη δράση «Ημέρα Γευσιγνωσίας».
Βάζοντας όλη τους την τέχνη για την οποία έχουν διακριθεί ως μία από τις καλύτερες σχολές Chef σε όλη την Ελλάδα, μαγείρεψαν και πρόσφεραν ένα υψηλής μαγειρικής και απόλαυσης σαρακοστιανό μενού με 4 πιάτα, υπό την συνοδεία μουσικής πιάνου, ενθουσιάζοντας με το αποτέλεσμα τους παρευρισκομένους.
Συγκεκριμένα το μενού των ατομικών πιατών περιελάμβανε:
Πρώτο πιάτο
Καρπάτσιο χταποδιού με φάβα ελιές κάπαρη ρόκα βαλεριάνα.
Σαλάτα
Δροσερή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές, πλιγούρι, κινόα, ηλιόσπορο με βινεγκρέτ ρίγανης και λεμόνι.
Κυρίως πιάτο
Λαβράκι η τσιπούρα φιλέτο με βραστά λαχανικά σε διάφορες υφές και σάλτσα κακαβιά με κουρκουμά και αρωματικό λάδι άνηθο
Επιδόρπιο
Εκμέκ κανταΐφι με άρωμα μαστίχας και φρέσκα φρούτα
Ο Υποδιοικητής της Μεραρχίας αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά τους παρέδωσε στους πολυβραβευμένους σπουδαστές και τον εκπαιδευτή τους αναμνηστικά και ανανέωσε τη συνεργασία τους για ανάληψη νέων δράσεων μελλοντικά.
Δελτίο Τύπου της Μεραρχίας (πηγή: karatzova.com)