Επιμόρφωση Μαθητών ΣΔΕ στο ΔΙΕΚ Έδεσσας στις Πρώτες Βοήθειες από σπουδαστές της ειδικότητας ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Την κοινωνική προσφορά του συνέχισε το τμήμα “ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ” επιμορφώνοντας τους μαθητές του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΕΔΕΣΣΑΣ στο σημαντικό θέμα της παροχής πρώτων βοηθειών σε άτομα που κινδυνεύουν. Την Τρίτη 2/4/2019 οι εκπαιδευτές και σπουδαστές του τμήματος Διασωστών εξήγησαν απλά, κατανοητά και κυρίως διαδραστικά, τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε περιπτώσεις παροχής έκτακτης βοήθειας (πνιγμός, αλλεργικό σοκ, ανακοπή καρδιάς, χτυπήματα, κοψίματα κλπ.). Τα έμπειρα στελέχη του ΕΚΑΒ κ. Στανίσης Π. και Μπούζμπας Ηλ. προέβησαν σε επίδειξη τεχνικών Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και παρότρυναν τους μαθητές του ΣΔΕ να πειραματιστούν κι αυτοί, υπό την καθοδήγηση των σπουδαστών του ΙΕΚ. Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας παραμένει πάντα πρόθυμο και ανοιχτό στη διάχυση της γνώσης και των δεξιοτήτων που “σμιλεύει” στους σπουδαστές του, σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα το έχει ανάγκη.
Τα θερμά συγχαρητήρια δίκαια απονέμονται στους εκπαιδευτές και σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας για τον συντονισμό και υλοποίηση της πολύτιμης αυτής εκπαιδευτικής δράσης, αλλά και στον εκπαιδευτή του ΣΔΕ κ. Νικολάου Δημήτριο που προσπαθεί πάντα για την πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών του.

Αφήστε μια απάντηση