Σε άλλο επίπεδο έχουν ανέβει πλέον οι σπουδές των Chef του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, καθώς με την κατάρτιση που λαμβάνουν αποκτά όλο και περισσότερο νόημα για αυτούς η έννοια της “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ”. Το διαφορετικό, εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο γίνονται αυτοσκοπός καθώς έχουν ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της ελληνικής κουζίνας και αναζητούν επίμονα γαστρονομικές γνώσεις από όλον τον κόσμο. Κινούμενοι σε αυτά τα πλαίσια εκπαιδεύτηκαν την Δευτέρα 28-1-2019 στην τέχνη του “Sushi”. Συγκεκριμένα υλοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο
στο αυθεντικό ιαπωνικό εστιατόριο “Saki Sushi Bar Evosmos” στη Θεσσαλονίκη. Οι τεχνικές Sushi, η ορθή χρήση των υλικών, το τύλιγμα, κόψιμο και σερβίρισμα αποτέλεσαν τα βασικά σημεία εκπαίδευσης για ένα ασφαλές και υγιεινό Sushi. Η Sushi-Chef εκπαιδεύτρια και ιδιοκτήτρια του bar κ. Ειρήνη Τσιολάκη δεν έκρυψε τίποτα από τους σπουδαστές μας που έδειξαν κατενθουσιασμένοι από την μύηση τους στα μυστικά της ιαπωνικής κουζίνας.