Επαγγελματικό MEDIA Μακιγιάζ υπό τα φλας των φωτογράφων του ΔΙΕΚ Έδεσσας

…και ξαφνικά, το απόγευμα της Τετάρτης 28/11/2018, ο ψυχρός και μουντός σχολικός χώρος της πρώην ΕΠΑΣ Έδεσσας, γέμισε ζωντάνια και ομορφιά. Εκτυφλωτικά φλας έπεφταν πάνω σε μακιγιαρισμένες άψογα κοπέλες, προβολείς, φωτογραφικές ομπρέλες, τρίποδες και φωτογραφικές μηχανές που δούλευαν ασταμάτητα, συνέθεσαν ένα αξιοζήλευτο σκηνικό που έφερνε λίγο από την αύρα των τηλεοπτικών (και όχι μόνο) πλατό.
Δυο από τις πιο ωραίες “τέχνες” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, η Αισθητική και η Φωτογραφία, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή, εκπαιδευτική δράση, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι κοπέλες της ειδικότητας “Τέχνη Αισθητικής” στα πλαίσια του μαθήματος “ΜΑΚΙΓΙΑΖ MEDIA”, υπό την επίβλεψη της εκπαιδεύτριας κ. Μάρτσιου Γεωργίας, περιποιήθηκαν επαγγελματικά τα πρόσωπά τους, και πόζαραν μπροστά στις φωτογραφικές μηχανές και τα φλας των σπουδαστών της “Τέχνης Φωτογραφίας”. Η εκπαιδευτικός φωτογραφίας κ. Χούμου Ελένη, έστησε το κατάλληλο ντεκόρ με τα απαραίτητα φωτογραφικά αξεσουάρ, συντόνισε καλλιτεχνικά την όλη διαδικασία, και εξήγησε στους σπουδαστές, τα μυστικά μιας επαγγελματικής φωτογράφισης στο χώρο της ομορφιάς. Έτσι, τα μαθήματα της Έγχρωμης, Ασπρόμαυρης και Διαφημιστικής Φωτογραφίας, προσομοιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο δείχνοντας στους σπουδαστές της Φωτογραφίας τη δυναμική και τις λεπτομέρειες μιας επαγγελματικής φωτογράφισης.
Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών συμβουλών ανάμεσα στις δύο ειδικότητες, ο παλμός και το μεράκι με το οποίο αγκάλιασαν οι σπουδαστές τη διαθεματική αυτή δραστηριότητα, “έντυσαν” τους χώρους του ΙΕΚ Έδεσσας με εικόνες που συναντάμε μόνο στα media και την τηλεόραση.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, σπουδαστές και εκπαιδευτές, που με τη κοινή τους αυτή δράση, χάρισαν στο ΙΕΚ Έδεσσας λίγη από τη λάμψη των χώρων των media και το έκαναν να ξεχωρίζει για μια ακόμη φορά.

  

Αφήστε μια απάντηση