Επίσκεψη των Chef στην Φάρμα “Κουτσιώφτη” στην περιοχή Ημαθίας

Στα πλαίσια του μαθήματος “Τεμαχισμός Κρεάτων” οι Chef του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 7-11-2018, την Φάρμα Ζώων “Κουτσιώφτη” με έδρα την Ημαθία, που δημιούργησε το «Άρωμα 3», ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο κρέας, προϊόν ερευνητικής προσπάθειας που έγινε με την επίβλεψη του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., και οδήγησε μάλιστα σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το «άρωμα» περιέχει 6 φορές περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό κρέας, τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά λαμβάνονται μόνο από τις τροφές, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μοναδικό του άρωμα (εξ’ ου και τα’ όνομα). Τα ζώα ακούν 24 ώρες το 24ωρο κλασική μουσική (Μπετόβεν – Μπαχ), με αποτέλεσμα να ηρεμούν και να μην παράγουν τοξίνες, ώστε το κρέας να είναι πιο μαλακό, με ουδέτερο Ph

Η εταιρεία “Σ. Κουτσιώφτης & Σια Ο.Ε.” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1976 από τον Γεώργιο Κουτσιώφτη και έχει ως αντικείμενο την πάχυνση μόσχων και την εμπορεία νωπών κρεάτων. Τις νέες, εκσυγχρονισμένες, και εξαιρετικά πρωτότυπες σταβλικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Μακροχώρι Ημαθίας στη θέση «Παπά Βρύση», είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι Chef, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές κ. Κελεσίδη Ι. και Κουρατζόγλου Θ., και να θέσουν τα ερωτήματά τους στους φιλόξενους επιχειρηματίες.

Αφήστε μια απάντηση