Τριπλή εξόρμηση του ΔΙΕΚ Έδεσσας στο ΕΚΑΒ και Μονάδες Υγείας της Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 24/5/2018 οι σπουδαστές τριών τμημάτων του ΔΙΕΚ Έδεσσας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, για μια εκπαιδευτική επίσκεψη με τριπλό προορισμό. Συγκεκριμένα, τα τμήματα “ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ”, “ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ” και “ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ” επισκέφθηκαν κατά σειρά:
–> Τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος στο Πανόραμα.
Η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Τσιούπα Αγγελική και ο συντονιστής κ. Παπανικολάου Στέλιος υποδέχθηκαν εγκάρδια τους σπουδαστές και αφού τους ξενάγησαν στους χώρους, προέβησαν σε επίδειξη του σύγχρονου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, ενημερώθηκαν για όλο τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό και τη λειτουργία του, καθώς και για το αντίστοιχο τμήμα Διασωστών του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.
–> Το Κέντρο Αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ στην περιοχή Ελαιώνες στην Πυλαία, όπου έγινε ξενάγηση και ενημέρωση για την λειτουργία της σύγχρονης μονάδας αποκατάστασης και αποθεραπείας.
–> Την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών – ΕΛΕΠΑΠ, όπου έγινε ξενάγηση και ενημέρωση για τους χώρους και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην εξειδικευμένη αυτή μονάδα αποκατάστασης.
Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Έδεσσας αισθάνεται υποχρεωμένη να ευχαριστήσει θερμά τους υπεύθυνους και των τριών μονάδων που μας υποδεχθήκανε, και ιδιαίτερα την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Τσιούπα Αγγελική και τον συντονιστή κ. Παπανικολάου Στέλιο, για την άψογη φιλοξενία και την ιδιαίτερη θέρμη με την οποία ενημέρωσαν τους σπουδαστές μας σαν να ήταν δικοί τους. Επίσης, άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Έδεσσας, κ. Καράχατζης Γρηγόριος για το σχεδιασμό και την οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης, και η κ. Γιακουμή Αναστασία για την υποστήριξη και ξενάγηση με την ιδιότητα της Διασώστριας ΕΚΑΒ.