Νηστίσιμος και… μαραθώνιος ο Δείπνος των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28-3-2018 ο “πολυαναμενόμενος” δεύτερος φετινός δείπνος των Chef του ΙΕΚ Έδεσσας, που αυτή τη φορά είχε νηστίσιμη μορφή καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν τη Μ. Εβδομάδα.
Τριάντα (30) επίλεκτοι εκπαιδευόμενοι chef, υπό τις οδηγίες του εκπαιδευτή τους αρχι-chef κ. Κουρατζόγλου Θ. και συνεπικουρούμενοι από τους chef κ. Κελεσίδη Ι. και Βαρυπάτη Π. δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να ευχαριστήσουν και να εντυπωσιάσουν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών.
Η υπερπροσπάθεια της παρασκευής 6 διαφορετικών πιάτων ανά άτομο, οι οποίες ενσωμάτωναν ποικίλες γαστρονομικές τεχνικές, καθώς και εμφάνιση που θύμιζε διαγωνισμούς μαγειρικής, σκιάσθηκε μόνο από την καθυστέρηση, καθώς η βραδιά ήταν πραγματικά μεγάλη και το δείπνο ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες. Μια καθυστέρηση που πραγματικά αδικεί τους νεαρούς chef, καθώς αυτή οφειλόταν στις τρομερές ελλείψεις του κέντρου των Καταρρακτών, τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (πιάτα, κουτάλια κλπ.) όσο και σε προσωπικό (μόλις 4 σερβιτόροι και ένα άτομο στη λάντζα). Παρόλα αυτά ο κόσμος, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παιδιών που υλοποίησαν αυτό τον δείπνο για να αποκτήσουν το δικό τους εργαστήριο μαγειρικής, παρέμεινε ως το τέλος και τους καταχειροκρότησε, τόσο αυτούς και τους εκπαιδευτές τους όσο και τη Διεύθυνση του ΙΕΚ, η οποία στέκεται αρωγός σε κάθε τους βήμα.
Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της βραδιάς δείπνου, καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, τους εκπρόσωπους του τύπου που τίμησαν την πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τον chef των Καταρρακτών κ. Βαρυπάτη Π. ο οποίος έχει κερδίσει με την εμπειρία και φιλοτιμία του την εκτίμηση όλων στο ΙΕΚ, τον καταρτιζόμενο κ. Δερμεντζόγλου Χρ. ο οποίος ως εργαζόμενος του κέντρου υπερέβαλε εαυτόν ως προς την εξυπηρέτηση μαζί βέβαια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και, φυσικά, τον κόσμο που παραβρέθηκε και με την οικονομική συμμετοχή του, έβαλε στην ουσία τον πρώτο λίθο της δημιουργίας του πολυπόθητου εργαστηρίου μαγειρικής μετά από 10 χρόνια λειτουργίας της ειδικότητας στο ΙΕΚ Έδεσσας.
Στα παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικά ρεπορτάζ για την εκδήλωση από τα τοπικά blogs της περιοχής:
edessanews.gr
karatzova.com
Σχόλια Επαγγελματιών Σίτισης σχετικά με την εκδήλωση:
Γιοβανούδας Θεόδωρος (Εστιατόριο ΗΡΘΑ & ΕΔΕΣΣΑ)
Δεν υπάρχει καμία σκιά, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, ο βαθμός δυσκολίας του μενου(και μπράβο στους καθηγητές που βάζουν το πήχη ψηλά) ριζότο για 200 άτομα, οι τεχνικές, η υπόσταση παραδοσιακών πιάτων σε γεύση(πατατοσαλάτα εκπληκτική!, αλλά με σύγχρονη παρουσιαση και υφη, οι θερμοκρασίες, η πίεση και το άγχος να σερβίρεις τόσο κόσμο και οι πραγματικές συνθήκες – απαιτήσεις μιας κουζίνας που αύριο αυτά τα παιδιά θα κληθούν να στελεχώσουν. το τόλμησαν το κατάφεραν, μαθητές! αυτή η πόλη έχει ανάγκη από στελέχη κουζίνας καταρτισμένα και με παιδεία, ύπάρχει κενό, το σημερινό ΔΙΕΚ Έδεσσας κάνει αυτό για το οποίο έχει κληθεί και δε χρειάζεται να απολογείται, σε λίγα χρόνια η δουλειά αυτή θα φανεί, μπράβο σε όλους, διοίκηση , καθηγητές και σπουδαστές, σας περιμένουμε στο χώρο της γαστρονομίας , σας έχουμε ανάγκη η πόλη σας χρειάζεται!”
Παπαδόπουλος Χαράλαμπος (Ψητοπωλείο ΘΩΜΑΣ)
Κουζίνα σε ώρα αιχμής σημαίνει πόλεμος όσοι γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Πέραν της δημιουργικότητας θα σας παρακαλούσα να διδαξετε στους αυριανούς chef την ψυχολογία της κριτικής που δυστυχώς θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς τους
Το βίντεο με τις ομιλίες