Εκπαίδευση επί του "Super Market" για τους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Διπλή “αποστολή” είχε ο Διατροφολόγος του ΙΕΚ Έδεσσας κ. Τόπης Αθανάσιος την Τετάρτη 21/3/2018. Εφαρμόζοντας μεθόδους βιωματικής μάθησης, επίλεξε ως χώρο εκπαίδευσης για δυο διαφορετικά τμήματα του ΙΕΚ Έδεσσας, γνωστό Super Market της περιοχής. Αρχικά, με τους σπουδαστές του τμήματος “Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας”, και μέσα στα πλαίσια του αντικειμένου “Αρχές Διατροφής”, διερεύνησαν με σχολαστικότητα τις διατροφικές ετικέτες δεκάδων προϊόντων, δίνοντας βάρος στις θερμίδες, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά, και κάνοντας τις κατάλληλες αναφορές και συγκρίσεις που πρέπει να γνωρίζουν ως αυριανά Στελέχη Διατροφής και Διαιτολογίας.
Ακολούθως τη “σκυτάλη” της πρωτότυπης αυτής εκπαίδευσης ανέλαβαν οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ”, για εντελώς όμως διαφορετικό σκοπό. Μέσα στα πλαίσια του αντικειμένου της “Διαιτολογίας” εντόπισαν, με τη βοήθεια του εκπαιδευτή τους, προϊόντα που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, βασικού “εχθρού” της αισθητικής τέχνης την οποία θα υπηρετήσουν ως αυριανοί επαγγελματίες, οι σπουδαστές του εν λόγω τμήματος.
Η Διεύθυνση του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας συγχαίρει τον δραστήριο Διατροφολόγο κ. Τόπη Αθανάσιο, ο οποίος εφαρμόζει με εξαιρετική επιτυχία τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, επιλέγοντας πρωτότυπες τεχνικές και δράσεις που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον των σπουδαστών.