Επίσκεψη των Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων στο VAENI

Οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Φιλοξενίας και Επιχειρήσεων” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, την Τρίτη 13/3/2018, στο οινοποιητικό συνεταιρισμό VΑΕΝΙ στη Νάουσα Ημαθίας. Με την αρωγή των εκπαιδευτών, κ. Μουστάκα Ε. και Τσολάκη Γ., υλοποιήθηκε η βιωματική αυτή δράση μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων “BAR” και “ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ”, τα οποία διδάσκονται οι καταρτιζόμενοι στο Β’ Εξάμηνο σπουδών και σχετίζονται με την παραγωγή κρασιών.
Κατά την επίσκεψή είχαν τη ευκαιρία να ξεναγηθούν στους υπερσύγχρονους χώρους του οινοποιείου, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την πορεία του σταφυλιού από τον τρύγο ως την εμφιάλωση και την παλαίωση, είτε σε δρύινα βαρέλια, είτε στα μπουκάλια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για το ιδανικότερο αποτέλεσμα.
Ο οινοποιητικός συνεταιρισμός VAENI, από το 1984, τροφοδοτεί την ελληνική και ξένη αγορά, έχοντας σταθερή ανοδική πορεία και κερδίζοντας διεθνείς βραβεύσεις σε πολλές εκθέσεις, ακόμη και χρυσό, με το ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ κόκκινο ξηρό.
Καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές γεύτηκαν δύο από τα κορυφαία κρασιά του οινοποιείου, τον κόκκινο ξηρό οίνο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ καθώς και το λευκό ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ, πραγματικά εξαιρετικά.
Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Έδεσσας, οι εκπαιδευτικοί και φυσικά οι σπουδαστές, αισθάνονται την υποχρέωση να απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιχείριση για την υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία που μας επιφύλαξαν στο όμορφο οινοποιείο.