Βράβευση και στην Ζαχαροπλαστική για τους Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Την Παρασκευή 16/2/2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι, διοργανώθηκε για πρώτη φορά διαγωνισμός γευσιγνωσίας με θέμα τον Εδεσσαϊκό Μπακλαβά. Η πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση για τα δεδομένα της πόλης, οργανώθηκε από την γαστρονομική λέσχη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» με την υποστήριξη του ΙΕΚ Έδεσσας, υπό την καθοδήγηση του Chef-Εκπαιδευτή κ. Θοδωρή Κουρατζόγλου. Ο υπεύθυνος της Γαστρονομικής Λέσχης κ. Βαγγέλης Κυριακού και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κ. Κατερίνα Αθανασίου ετοίμασαν μια εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων και διαχρονικών γλυκών από την Εδεσσαϊκή Κουζίνα.
Οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν πέντε διαφορετικές εκδοχές μπακλαβά και ακολούθησε η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας από πενταμελή κριτική επιτροπή καθώς και από το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας συμμετείχε στον διαγωνισμό με δύο από τα “δυνατά χαρτιά” του: τους σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής Τράϊκο Νικόλαο και Μπλιάγκα Χρυσοβαλάντου, βραβευμένους στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης με Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου καθώς οι μπακλαβάδες που παρουσιάστηκαν ήταν κάτι παραπάνω από γευστικότατοι, δυσκολεύοντας ευχάριστα ως προς την ετυμηγορία της, την κριτική επιτροπή και το κοινό.
Τελικώς, το βραβείο του καλύτερου Εδεσσαϊκού Μπακλαβά για το 2018 απέσπασε η κ. Δέσποινα Καλαϊτζή, το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής η νεαρή chef Νατάσα Κυριακού, το βραβείο κοινού κέρδισε η Χρυσοβαλάντου Μπλιάγκα ενώ το Αργυρό και Χάλκινο βραβείο πήγε στους μπακλαβάδες που ετοίμασε ο Νικόλαος Τράϊκος.
Η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση γευσιγνωσίας έληξε με μια σημαντική κοινωνική προσφορά των εμπλεκόμενων, οι οποίοι συμφώνησαν να μοιρασθούν τα γλυκά εδέσματα που δημιούργησαν στο κοινωνικό συσσίτιο της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.