Οι Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας μυούνται στα μυστικά της Ασιατικής Κουζίνας

Ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια που υλοποιήθηκε ποτέ στο χώρο της “Μαγειρικής Τέχνης” στην Ελλάδα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, το διήμερο 16-17/1/2018 στη Θεσσαλονίκη, οι Chef του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Το σεμινάριο με τίτλο “How to be a Great Chef & Asia Cuisine hor Hotel Buffet” έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace και το παρακολούθησαν οι σπουδαστές υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο. Τη διεκπεραίωση της διοργάνωσης ανέλαβε η ιδιαίτερα δραστήρια σε τέτοια θέματα Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ”, με καλεσμένους τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, τo Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας και ορισμένα ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης.
Μεγάλος προσκεκλημένος και κεντρική μορφή του σεμιναρίου ήταν, ο παγκοσμίου φήμης Ταϋλανδέζος Chef Willment Leong, ιδρυτής και “ψυχή” του διεθνές κινήματος “WORLD CHEFS WITHOUT BORDERS” το οποίο προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη το έχει ανάγκη.
Ο περίφημος Ταϋλανδός Chef την πρώτη μέρα του σεμιναρίου έδωσε διάλεξη με θέμα “How to be a Great Chef”, αναλύοντας στους εκκολαπτόμενους αρχιμάγειρες τα πρώτα βήματα ενός νέου Μάγειρα, καθώς και τις πτυχές του επαγγέλματος της Μαγειρικής Τέχνης, βγαλμένες από την ίδια του τη ζωή, ένα πολύτιμο απόσταγμα εμπειρίας και σοφίας μέσα από την οπτική ενός ατόμου, πραγματικό “είδωλο” στο χώρο της μαγειρικής και της εθελοντισμού.
Τη δεύτερη μέρα οι σπουδαστές του ΙΕΚ, είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν από κοντά “εν ώρα δράσης”. Μαγείρεψε, αναλύοντας παράλληλα τα μυστικά της Ασιατικής κουζίνας, δίνοντας τη χαρά στο κοινό του να δοκιμάσει τις εξωτικές λιχουδιές για τις οποίες έχει γίνει διάσημος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του ΙΕΚ Έδεσσας στην διοργάνωση, ως του μοναδικού Δημοσίου ΙΕΚ που είχε την τιμή να παραβρεθεί, μνημονεύθηκε δεόντως, από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων και πρέσβη της Ελλάδας στους “WORLD CHEFS WITHOUT BORDERS”, κο Γκότση Χρήστο, ο οποίος και επαίνεσε δημόσια στην ομιλία του το ΙΕΚ Έδεσσας, τόσο για τις επιτυχίες του στους διαγωνισμούς μαγειρικής όσο και για την επαγγελματική δουλειά που λαμβάνει χώρα σε ένα ΙΕΚ, που βρίσκεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας όπως αυτή της Έδεσσας.