Το ΔΙΕΚ Έδεσσας στις Διεθνείς Εκθέσεις Filoxenia & Hotelia στη Θεσσαλονίκη

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύγχρονο κόσμο του τουρισμού είχαν οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας». Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, ομάδα σπουδαστών, συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτριά τους κ. Μουστάκα Ελένη επισκέφτηκαν δύο κλαδικές εκθέσεις στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, περιηγήθηκαν στα εκθεσιακά περίπτερα της Filoxenia (33η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού) όπου ήρθαν σε επαφή με διάφορες επιχειρήσεις (τουριστικά γραφεία, tour operators, ξενοδοχεία κ.α.) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την τουριστική προσβολή του τόπου τους.
Επίσης, στα πλαίσια της έκθεσης Hotelia (Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού), οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Έδεσσας ήρθαν σε επαφή με ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού, οι οποίες υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής αυτής δράσης οι καταρτιζόμενοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις επαφές και την ενημέρωση που είχαν, καθώς και για τις προοπτικές του επαγγέλματος που επιλέξαν να ακολουθήσουν
.