Σπουδές "ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ" στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

IEK_PROPONITIS-2

Το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει πως το νέο έτος θα λειτουργήσει η περιζήτητη ειδικότητα "ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ", ένα από τα λίγα επαγγέλματα με σταθερά μεγάλη αύξηση στην απασχόληση. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή της ειδικότητας καθώς και η διαδικασία εγγραφής σας:

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Οι σπουδαστές μπορούν να εξειδικευθούν στα παρακάτω αθλήματα:
– Ποδόσφαιρο
– Κολύμβηση
– Πετοσφαιριση (Βόλλεϋ)
– Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ)
– Αντισφαίριση (Τέννις)
– Ελεύθερη Γυμναστική – Aerobics
– Γυμναστική με Βάρη
– Κλασσικός Αθλητισμός

ΣΤΟΧΟΙ
Οι απόφοιτοι με ειδικότητα "ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ" αναλαμβάνουν την εκγύμναση ομάδων ή ατόμων, που ανήκουν σε συλλόγους ή είναι ανεξάρτητοι, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τεχνικής στο συγκεκριμένο άθλημα ή δραστηριότητα. H επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων τούς επιτρέπει όχι μόνο να εκπονούν το προπονητικό πρόγραμμα, αλλά και να ελέγχουν την αποτελεσματικότητά του χρησιμοποιώντας έγκυρες & αξιόπιστες δοκιμασίες (τέστ).
Ο Προπονητής αθλημάτων έχει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να αξιολογεί το αρχικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και τεχνικής-τακτικής κατάρτισης, να θέτει εφικτούς στόχους και να χρησιμοποιεί τά κατάλληλα μέσα-μεθόδους γιά να τους επιτύχει.
H θέση του Προπονητή/Προπονήτριας, σε σχέση με τις άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με τον τομέα της φυσικής δραστηριότητας-άθλησης του ανθρώπου, είναι η πιο άμεση στο άτομο. Δηλαδή, ενώ ο Ιατρός/Αθλητιατρος, ο Φυσιοθεραπευτής, ο Αθλητικός Ψυχολόγος, κ.ά., συμμετέχουν ενεργά στην προπονητική διαδικασία, ο Προπονητής είναι αυτός που συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα, τα προσαρμόζει ανάλογα στο κάθε άτομο, και τελικά εκπονεί και εφαρμόζει το πρόγραμμα παρακολουθώντας από κοντά τον ασκούμενο/αθλούμενο.

ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
– Γυμναστής (Aerobics, κλπ.)
– Fitness Instructor
– Προπονητής

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Αθλητικοί Σύλλογοι – Ομάδες (Στίβος, Μπάσκετ, Βόλλεϋ, κλπ.)
Ιδιωτικά Γυμναστήρια Δημοτικά Γυμναστήρια
Ιδιαίτερα Μαθήματα (π.χ. εξατομικευμένη εκγύμναση, τέννις)
Ιδιωτικές & Κρατικές Κατασκηνώσεις Ιδιωτικά Σχολεία
Ιδιωτικά Εργομετρικά Κέντρα (Επίβλεψη & Εργομετρικός ‘Ελεγχος ομάδων και ατόμων) Ινστιτούτα αδυνατίσματος
Φυσιοθεραπευτήρια (επανένταξη αθλητών στο προπονητικό πρόγραμμα μετά από τραυματισμό)

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ME TA ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ KOINOTHTA
To αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ελληνικής αγοράς εργασίας. H ειδικότητα καθώς και το πρόγραμμα σπουδών είναι απόλυτα συμβατά με τα αντίστοιχα των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Για παράδειγμα, στην Αγγλία η ειδικότητα ονομάζεται "Sports Studies" (BTEC/HND, Higher National Diploma in Science) και στη Γαλλία ονομάζεται " Metiers du sport" και ανήκει στο BTS.

ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΜΑΙ;
Συνδεθείτε άμεσα στο https://diek.it.minedu.gov.gr και συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας αίτηση επιλέγοντας το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.
Υπενθυμίζεται πως η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και μοναδική προϋπόθεση εγγραφής είναι η κατοχή Απολυτήριου Λυκείου οποιουδήποτε τύπου. Οι εγγραφές διαρκούν μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9/2017 στις 10:00 π.μ.