Σπουδές "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ" στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

IEK_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ πιστό στη μακρά παράδοση του στο χώρο της Πληροφορικής (υλοποιούμε τμήματα Πληροφορικής ανελλιπώς από το 1995), προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών στον ταχέα εξελισσόμενο χώρο του Web Design και του Videogame Development που περιλαμβάνονται στα πιο περιζήτητα επαγγέλματα σε όλον τον κόσμο https://www.neopolis.gr/perizitita-epaggelmata-2017/
Το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ διαθέτει δικό του εργαστήριο Πληροφορικής το οποίο μάλιστα αναμένεται να αναβαθμιστεί σύντομα καθώς έχει εγκριθεί η δημιουργία νέου υπερσύγχρονου εργαστηρίου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ
Με την ειδικότητα Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής (web designer – video games – πολυμέσα), δίνεται η δυνατότητα στο σπουδαστή να συνδυάσει τη δημιουργικότητά του με την αγάπη του για τους Υπολογιστές, την τέχνη με την τεχνολογία, την εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες με τη γνώση εργαλείων που δίνουν «σάρκα και οστά» στη φαντασία του, την επαγγελματική του αποκατάσταση με το hobby του!

ΣΤΟΧΟΙ
Η συγκεκριμένη ειδικότητα παρέχει τεχνογνωσία πάνω στο αχανές αντικείμενο των τεχνολογιών του διαδικτύου. Ο web designer / developer είναι ο επαγγελματίας πίσω από τις ιστοσελίδες ο οποίος, χρησιμοποιώντας τις ραγδαία μεταβαλλόμενες τεχνικές σχεδίασης και ανάπτυξης, αναλύει, σχεδιάζει, προγραμματίζει και δίνει ζωή στο περιεχόμενο που οι απλοί χρήστες βλέπουν στο internet. Το περιεχόμενο αυτό φυσικά δεν περιορίζεται απλώς σε κατάλληλα μορφοποιημένο κείμενο, αλλά επεκτείνεται και σε οπτικοακουστικό ή/και διαδραστικό υλικό το οποίο φιλοξενείται σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας. Ο σύγχρονος τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής παράγει βίντεο στο YouTube, αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια στα κοινωνικά δίκτυα, αναπτύσσει ιστοσελίδες οι οποίες προσαρμόζονται σε όλες τις συσκευές και τους προσανατολισμούς και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις e-Commerce.

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ο Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής μπορεί να εργασθεί σε:
• Επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα πληροφορικής
• Επιχειρήσεις που προωθούν-πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες πληροφορικής
• Εταιρίες σχεδιασμού εφαρμογών πολυμέσων
• Μέσα μαζικής ενημέρωσης
• Εταιρίες εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας
• Εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων
• Διαφημιστικές εταιρίες
• Εταιρίες κατασκευής Δικτυακών εφαρμογών
• Εταιρίες σχεδιασμού πολυμέσων
• Studios κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών
• Ως ελεύθερος επαγγελματίας

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Αλγοριθμική, Δομές Δεδομένων, Προγραμματισμός, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Photoshop, PHP, OpenGL, HTML, CSS, Javascript, Java, 3ds Max, Flash, Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor), Εργαλεία Videoprocessing

ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΜΑΙ;
Συνδεθείτε άμεσα στο https://diek.it.minedu.gov.gr και συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας αίτηση επιλέγοντας το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.
Υπενθυμίζεται πως η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και μοναδική προϋπόθεση εγγραφής είναι η κατοχή Απολυτήριου Λυκείου οποιουδήποτε τύπου. Οι εγγραφές διαρκούν μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9/2017 στις 10:00 π.μ.