Ολοκλήρωση προγράμματος Erasmus+ από το ΔΙΕΚ Έδεσσας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης Erasmus+ από το τμήμα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 18 σπουδαστές του ΙΕΚ συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους, Κουρατζόγλου Θεόδωρο (Chef), στο διάστημα 20 Απριλίου με 4 Μαΐου 2017. Με προορισμό τη Γερμανία και συγκεκριμένα τις πόλεις Κολωνία και Ντίσελντορφ, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν επιχειρήσεις και φορείς επεξεργασίας τροφίμων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο αντικείμενο σπουδών τους που είναι η Μαγειρική Τέχνη. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολιτιστικούς χώρους και συμμετείχαν σε εορταστικές εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά. Η δεκαπενθήμερη κατάρτιση τους συνοδεύθηκε με τη λήψη του Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου Κινητικότητας Europass.
Οι σπουδαστές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το πρόγραμμα κατάρτισης και το ταξίδι τους στη Γερμανία. Είναι η πρώτη φορά που το ΙΕΚ Έδεσσας υλοποίησε πρόγραμμα ERASMUS, προσφέροντας νέες ευκαιρίες στους σπουδαστές αλλά και επιπλέον εφόδια για το επαγγελματικό τους μέλλον, συνδυάζοντας γνώσεις, εμπειρίες και πολιτιστικές δραστηριότητες.