"Αεράτες γεύσεις" πρόσφεραν οι Chef την Καθαρά Δευτέρα στους Εδεσσαίους

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συνταγή της Καθαράς Δευτέρας 27-02-2017 στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα. Το τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση του Σεφ Θοδωρή Κουραντζόγλου ο οποίος έκανε και την επιλογή του μενού, παρουσίασαν μια άλλου είδους γαστρονομική προσέγγιση της Αποκριάς.
Φασολάδα με … κρουτόν λαγάνας, πληγούρι με σως ταραμά και ελίτσες, μους χαλβά με τζελ λεμονιού άφησαν άφωνους τους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Έδεσσας. Για την παρασκευή των εδεσμάτων χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά τοπικά Εδεσσαϊκά Προϊόντα τα οποία μετέχουν στο καλάθι της Μακεδονικής Κουζίνας.
Συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από όλη την Ελλάδα και την Μακεδονία φυσικά, ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου πλαισιωμένος από συνεργάτες του ευχήθηκε στον κόσμο Καλή Σαρακοστή. Αμέσως μετά πολύς κόσμος φρόντισε με σύμμαχο τον καλό καιρό να εκδράμει στο περίπτερο του Φυσιολατρικού Όμιλου Έδεσσας (ΦΟΕ) με πλούσια εδέσματα και χώρο για το πέταγμα του χαρταετού.
Για άλλη μια φορά λοιπόν οι chef του ΙΕΚ Έδεσσας πρόσθεσαν μια διαφορετική νότα στα παραδοσιακά έθιμα της πόλης μας.